Smag for Mad!

Smag for Mad!

Om bloggen

Madnørd eller Foodie er nok de begreber der dækker mine interesser mest :-) så der vil være lidt af hvert indenfor mange felter.

Spidskommen

KrydderierPosted by Henrik Pelsen Mon, August 06, 2012 06:18:42

Spidskommen

Botanisk navn: Cuminum cyminum

Efternavn: Umbelliferea

Oprindelse: Indien, Egypten, Arabien og Middelhavslandene

Spidskommen kan dyrkes næsten overalt, så længe den har brug for et varmt tempereret klima til at blomstre. Spidskommen er en del af persille familien. Spidskommen kommer fra en plante, der vokser til ca. 30 cm høje. Blomsten s farve er rosa til hvid. Det var i gamle dage bruges i stedet for sort peber i det gamle Rom og blev brugt som pasta til at sprede på brød. Den ekstraherede olie dag anvendes i parfumeindustrien og det menes, at den har en medicinske egenskaber.

Der er to forskellige slags spidskommen, som er hvide spidskommen (mest brugt) og sort spidskommen. Frøene er bådformet og ni kamme. Spidskommen er ofte forveksles med Kommen, men spidskommen er lysere i farven. Den sorte spidskommen er mindre og har en sød aroma, sort spidskommen er ofte forveksles med Nigella frø som Nigella undertiden kaldes sort kommen i indisk madlavning.

Spidskommen har en stærk, krydret, sød aroma men lidt bitter og skarp smag. Du kan især stødt spidskommen føler skarp og bitter smag. Ofte bruges det med korianderfrø, som det andet mest anvendte krydderi, i indiske karryretter. Spidskommen er bedst, hvis du tør steger det, indtil aroma frigives og derefter malet. Spidskommen bruges ofte i sauerkraut, pickles, pølser, Munster ost, mexicanske retter som chili con carne, couscous, kød gryderetter og tomat-baserede saucer.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.